Είμαστε οι επιλογές μας

Ένα χρόνο από την είσοδο της Πανδημίας στις ζωές μας και οι συνέπειες της στο σύνολο της ανθρώπινης υπόστασης έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται. Πέρα από το καθαυτό πρόβλημα της υγείας ήρθε να ανασύρει στην επιφάνεια την παθογένεια μιας ολόκληρης κοινωνίας και τα κατάλοιπα πολλών χρόνων. Επιτροπές λοιμωξιολόγων ,διαφορετικές απόψεις επιστημόνων ,κυβερνητικές πολιτικές έβαλαν τα θεμέλια της αλλαγής. Μιας αλλαγής που στο επίκεντρο βρίσκεται ο άνθρωπος. Μιας αλλαγής που «αφαίρεσε» από τον άνθρωπο το δικαίωμα της επιλογής, της ελεύθερης βούλησης και της έκφρασης. Απαραίτητα συστατικά μιας Δημοκρατικής κοινωνίας. Όχι ότι χρειαζόμασταν μια πανδημία για να καταλάβουμε ότι δεν ζούμε σε μια Δημοκρατική κοινωνία, αλλά τώρα μπορούμε να δούμε καλύτερα που πραγματικά εστιάζεται το πρόβλημα.

Τις κοινωνίες τις φτιάχνουν οι άνθρωποι της και ορίζουν την κορυφή της πυραμίδας με βάση τις επιλογές τους. Έχουμε μάθει σαν λαός να κοιτάμε μόνο οτιδήποτε περιβάλει το εγώ μας και από καθαρές ενοχές ,πάλι για το εγώ μας, φοράμε μια μάσκα και πλασάρουμε την εικόνα του ελεύθερου και ανοιχτού μυαλού απέναντι σε οτιδήποτε διαφορετικό.

Όλη αυτή η κατάσταση που βιώνουμε ένα χρόνο τώρα οδήγησε τους ανθρώπους σε έναν διχασμό που πολύ φοβάμαι ότι δεν απέχει πολύ από την ανθρωποφαγία.

Βλέπεις ανθρώπους στο δρόμο να κοιτάζονται σαν εχθροί. Αν η άποψη του ενός δεν συμπλέει με την άποψη του άλλου, του γυρίζει την πλάτη. Αν δούμε κάποιον στο δρόμο να έχει κατεβασμένη τη μάσκα έστω και λίγο αλλάζουμε πεζοδρόμιο. Να μην πω για το θέμα των εμβολίων, εκεί και αν γίνεται σφαγή. Αν τολμήσει κάποιος και πει ότι δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο αμέσως να πέσουν να τον φάνε ανεξάρτητα με το αν αυτός ο άνθρωπος έχει τους λόγους τους για να μην το κάνει.

Κρίνουμε, κρίνουμε, κρίνουμε …μια μόνιμη κριτική στην όποια επιλογή. Και η Πανδημία είναι απλά μια αφορμή, το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο .

Ο καθένας μας έχει επιλογή για το πώς θέλει να ζήσει και να πάρει το ρίσκο της επιλογής του. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να του το στερήσει αυτό. Όσο και αν δεν συνάδει με τη δική του επιλογή.

Ό,τι είμαστε καθορίζεται από τις επιλογές μας και είναι όλες σεβαστές. Όποιος δεν συμφωνεί μαζί μας δεν σημαίνει ότι έχει άδικο. Απλά μπορεί να έχει έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης. Αυτός μας κάνει ξεχωριστούς και είμαστε όλοι!

Θάλεια

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: