Θα βρεθούμε την άλλη εβδομάδα …

Πριν πολλά χρόνια είπα σε έναν φίλο μου , τον Παρασκευά , να μην έρθει σε μία πρεμιέρα γιατί δεν υπήρχε θέση και του έκλεισα μία θέση για την επόμενη εβδομάδα. Δυστυχώς ο Παρασκευάς δεν κατάφερε να έρθει την επόμενη εβδομάδα. Και δεν με ξαναείδε ποτέ στο θέατρο. Εκείνο το τηλεφώνημα στο οποίο τον ανέβαλλα για μία εβδομάδα αργότερα ήταν η τελευταία φορά που άκουσα τη φωνή του. Αυτό το πράγμα με στοιχειώνει εδώ και δώδεκα χρόνια.

Στα μονοπάτια της  ζωής μας διασταυρωνόμαστε με πολλούς ανθρώπους. Με κάποιους γινόμαστε φίλοι με άλλους γινόμαστε ζευγάρι με άλλους γινόμαστε εραστές και με άλλους γινόμαστε οικογένεια. Κάποιους τους προσπερνάμε και με κάποιους ανταλλάσσουμε μόνο βλέμματα. Ο καθένας παίζει έναν ξεχωριστό ρόλο στη ζωή μας. Και κάποιες στιγμές – νομίζω στις πιο ευάλωτες στιγμές – το σύμπαν μας στέλνει κάποιους αγγέλους. Κάποιους φύλακες αγγέλους που μας προσέχουν και στέκονται δίπλα μας δίνοντας μας δύναμη μέχρι να ξανασταθούμε στα πόδια μας. Που χαίρονται μαζί μας στα καλά και στα άσχημα διώχνουν τους φόβους μακριά.  Σήμερα γράφω με αφορμή έναν τέτοιο άνθρωπο.
Έναν άνθρωπο  που εδώ και πολλά χρόνια στέκεται παράδειγμα και πρότυπο.  Πολλές φορές θεωρούμε ότι έχουμε χρόνο. Παίρνουμε τα πράγματα για δεδομένα και αφήνουμε εκκρεμότητες από χθες για να τις κάνουμε αύριο. Και όταν έρχεται το αύριο το παραμελούμε και μεταφέρουμε τις εκκρεμότητες μας για μεθαύριο. Και κάπου εκεί έχει ήδη χαθεί το παιχνίδι. Γιατί μέσα σε αυτό το μεθαύριο έχεις χάσει όλες τις στιγμές του χθες και τις έχεις αντικαταστήσει με μία εκκρεμότητα σε αναμονή.
Λένε ότι όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς ταυτόχρονα τα πάντα μπορούν να συμβούν χωρίς κανέναν απολύτως  λόγο. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα όπως μου έμαθε και η φίλη μου η Τζούλια να είμαστε κάθε στιγμή ευγνώμονες αλλά όχι για όλα. Γιατί υπάρχουν και κάποια πράγματα τα οποία δεν συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Και δεν είναι όλα  ευχάριστα . Απλά συμβαίνουν.
Και εσύ πρέπει  να τα καταλάβεις, να τα διαχειριστείς, να τα αντέξεις, να ωριμάσεις μέσα από αυτά και να μάθεις να ζεις μαζί τους. Ακόμα και αν σου φαίνονται τόσο άδικα και  το λογισμικό  σου αρνείται να τα κατανοήσει. Αυτά τα πράγματα λοιπόν μπορεί να σου ανατρέψουν τα δεδομένα σου, μπορεί να σου κλέψουν όλα σου τα αύριο …μαζί και τις στιγμές σου που έχεις αφήσει σε εκκρεμότητα.


Μάρτιος 2020-Απριλιος 2021


Καραντίνα – Πανδημία – Ζωές και Εκκρεμότητες όλα σε αναμονή.


Όλα ανατράπηκαν μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα. Και ξαφνικά πιο αδύναμοι από ποτέ αναθεώρησαμε σχεδόν για όλα μας τα δεδομένα.
Είναι η εποχή που περνούν οι φίλοι μας δίπλα μας και δεν τους αναγνωρίζουμε πίσω από τις μάσκες.
Είναι η εποχή που οι άνθρωποι κρύβονται πίσω από τις οθόνες και ερωτεύονται φιλτραρισμένα χαμόγελα.
Είναι η εποχή που αν κάποιος βήξει δίπλα μας θα τον κοιτάξουμε καχύποπτα και θα κάνουμε ένα βήμα πίσω.
Είναι η εποχή που προσέχουμε περισσότερο για να προστατέψουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε .
Είναι η εποχή που αν κάποιος αρρωστήσει δεν μπορούμε να πάμε στο νοσοκομείο να  τον δούμε και του δώσουμε δύναμη.
Είναι η εποχή που μας οφείλουμε να αναθεωρήσουμε για πολλά .
Είναι εποχή που πρέπει να μάθουμε ότι δεν πρέπει να αφήνουμε τα πράγματα για αύριο   και ότι η μόνη μας σίγουρη ευκαιρία είναι το τώρα. 
Και είναι η εποχή που πρέπει να υποσχεθούμε στους εαυτούς μας ότι όταν όλα αυτά περάσουν (γιατί θα περάσουν και θα ξανανταμώσουμε με τους ανθρώπους μας, όλοι μαζί υγιείς και δυνατοί όπως πριν από όλη αυτήν την κατάσταση  ) δεν πρέπει κανένα τώρα να χαθεί στο βωμό κανενός «αύριο»…
Δεν πειράζει που  δεν βρεθήκαμε εκείνο το «αύριο» αλλά μόλις ξεπεράσουμε όλο αυτό το δύσβατο σήμερα υπόσχομαι ότι δεν θα χάσουμε ξανά κανένα μελλοντικό μας » τώρα «. 

Αγνή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: