Η πίστη είναι ο βράχος μας

Πολλές φορές παίρνεις το «αόρατο μαστίγιο» και κρίνεις τον εαυτό σου για αυτά που νομίζεις ότι δεν έχεις κάνει σωστά, , για όλα αυτά τα «λάθος» που βλέπεις στη ζωή σου. Η απογοήτευση γεμίζει τη ψυχή σου , το σώμα σου αδυνατεί να ανταποκριθεί στο οτιδήποτε. Βυθίζεσαι σε σκέψεις με τις οποίες ακυρώνεις ακόμα και αυτά που έχεις καταφέρει με κόπο να πετύχει.

Ακυρώνεις τα πάντα και τον ίδιο σου τον εαυτό. Δε τον  συμπαθείς και πόσο μάλλον δεν τον αγαπάς. Βρίσκεις «παραλήψεις», «λάθη ». Η θλίψη είναι έντονη, οι ενοχές εντονότερες (έτσι έχεις μάθει), η απαισιοδοξία ακόμα μεγαλύτερη  τόσο που  σε κάνουν να θέλεις να φύγεις, να παρατήσεις όλα.

Νοητικές τοποθετήσεις και κατεστημένα μιας καθωσπρέπει κοινωνίας που σε κάνουν να χάνεις την αξία της ζωής σου. Τίποτα δε σου φέρνει χαρά πια. Και λογικό, γιατί η χαρά υπάρχει σε απόλυτη ισορροπία με τη ψυχή σου. Αν είσαι ισορροπημένος  με τη ψυχή σου κανείς και τίποτα δε μπορεί να σου φέρει την αισιοδοξία , την πίστη ότι όλα θα πάνε καλά, ότι όλα μπορούν να αλλάξουν.

Γιατί η Πίστη δε προσφέρεται έτσι απλά, καλλιεργείται συνειδητά και εξελίσσεται. Για όσους πιστεύουν καταλαβαίνουν ότι η Πίστη δε παρέχετε απλά ως δωρεά. Είναι ένα χάρισμα που υπάρχει εντός μας αλλά θέλει παρέα της τη θέληση για να εξελιχθεί. Είναι ο βράχος μας πάνω στον οποίο κτίζεται ο ίδιος μας ο εαυτός. Θέλει σύνδεση με το μέσα μας, το βαθύ μέσα μας.

Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι σημαντικό να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που θα  πάρουν αγκαλιά αυτό τον εαυτό που δε θες και θα του θυμίσουν αυτά που έχεις καταφέρει. Θα του θυμίσουν τις μάχες που έχεις κερδίσει, θα του δείξουν πως είναι να σε αγαπούν ακόμα και στις μαύρες στιγμές σου. Αυτοί οι άνθρωποι για εμένα εκφράζουν την Αγάπη, όπου σε συνδυασμό με την πίστη σου θα σε οδηγήσουν να σηκωθείς πάλι και να προχωρήσεις. Να πιστέψεις ξανά στον Εαυτό σου, στην αγάπη που υπάρχει μέσα σου.

Βάσω

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: