Αγάπη μια λεξούλα τόσο μικρή.

«Σπείρε αγάπη και ας μη θερίσεις έτσι για να μοσχοβολήσει ο τόπος» είπε ο Σ. Ποταμίτης, πόσο δίκιο είχε.

Την αγάπη την επιλεγούμε, δε μας την επιβάλλει κάνεις. Δεν έχει να κάνει με ένα αίσθημα που στηρίζεται στις επιθυμίες μας. Δεν έχει μέσα της έντονο πάθος και δεν έχει μικρή διάρκεια. Κυλά μέσα μας ήρεμα. Δε μας βγάζει τον κακό μας εαυτό. Αντίθετα μπορούμε να την αντέχουμε.

Η αγάπη έχει  σεβασμό και αποδοχή. Σεβόμαστε ότι αγαπάμε και το αποδεχόμαστε για ότι είναι.

Θέλει χρόνο η Αγάπη για να καλλιεργηθεί, να ανθίσει. Θέλει φροντίδα. Χρειάζεται καλοσύνη και  παρουσία. Παρουσία ψυχής. Χρειάζεται  να σωπήσει το μικρό εγώ μας, τα ξέρω μας ,χρειάζεται να αναθεωρούμε για την αναπτύξουμε

Η αγάπη ξεκινά από τον ίδιο μας τον εαυτό και δεν περιορίζεται σε αυτόν.  Δεν έχει  παρορμητικές αντιδράσεις ή ανταπόδοση, ας την αφήσουμε να κυλήσει μέσα μας στο χρόνο που χρειάζεται.

Όπως ένα μικρός βολβός που  μπαίνει στο χώμα. Ζει εκεί και για κάποιο διάστημα και μεγαλώνει, δε βιάζεται. Ξαφνικά σκάει ένα μικρό φυλλαράκι και βγαίνει στο φως και αυτό γίνεται με υπομονή και στο χρόνο που χρειάζεται γίνεται  πιο μεγάλο και βγάζει μπουμπούκια και αυτά στο χρόνο τους ανθίζουν και γίνονται λουλούδια. Έτσι μοσχοβολάει ο τόπος.

Θέλει υπομονή στα συναισθήματα μας και στα συναισθήματα του άλλου. Θέλει ειλικρίνεια για αυτά τόσο απέναντι στο εαυτό μας  όσο και στους άλλους

Η αγάπη δεν είναι εγωιστική.  Δρούμε και αλληλεπιδρούμε με τον άλλον σαν να είμαστε ένα. Γιατί είμαστε Ένα.

Η αγάπη έχει μέσα της Ελευθερία. Δεν δεσμεύει, δεν επιβάλλει. Αφήνει ελεύθερο αυτόν που αγαπά. Δεν κρίνει και δε συγκρίνει.

Η ανθρωπινή αγάπη δεν είναι ποτέ τέλεια γιατί η Αγάπη από μόνη της είναι άπειρη. Αξίζει όμως η διαδρομή για να τη γνωρίσουμε.

Βάσω

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: