Η ταυτότητα μου

Από τα πιο σπουδαία εφόδια που πρέπει να έχει κάποιος στην ενήλικη ζωή του, είναι η ταυτότητα του. Μόνο τότε θα μπορεί να είναι ευτυχισμένος. Δεν εννοώ φυσικά την αστυνομική ταυτότητα. Κι αυτή σημαντική είναι αλλά και να την χάσεις, πας και βγάζεις άλλη. Την «εσωτερική ταυτότητα σου» όμως, αν την χάσεις γίνονται δύσκολα τα πράγματα.

Η σπουδαία αυτή ταυτότητα, ορίζει το ποιοι πραγματικά είμαστε. Τις αξίες, τα πιστεύω, τα όρια, τα πάντα. Βρίσκοντας αυτή την ταυτότητα, που την εκδίδεις μόνος σου, βρίσκεις και την ευτυχία.

Τι σπουδαίο πράγμα να ξέρεις ποιος είσαι, που πας, τί ζητάς από τους άλλους αλλά και τι είσαι διατεθειμένος να τους δώσεις. Αν καταφέρουμε να βρούμε το κέντρο μας, μόνο υγεία μπορούμε να δώσουμε στους γύρω μας και μόνο υγεία είμαστε διατεθειμένοι να πάρουμε, γιατί γνωρίζοντας πραγματικά, όταν κάτι δεν σου κάνει, το διώχνεις από την ζωή σου.

Σημαντικό ερώτημα: Πως εκδίδεται η «προσωπική ταυτότητα»; Δύσκολο να σας απαντήσω, μιας κι εγώ ψάχνομαι και διαμορφώνομαι ακόμα, οπότε δεν έχω καταλήξει. Σίγουρα πάντως αξίζει το «ταξίδι» μέχρι να την βρούμε. Εσωτερικός διάλογος, συζητήσεις με φίλους, βοήθεια από κάποιον ειδικό ώστε να σε καθοδηγήσει, είναι εργαλεία που σε εμένα δουλεύουν. 

Αξίζεις να ψάχνουμε τα όρια μας γιατί όταν τα βρούμε μπορούμε και χτίσουμε πάνω σε αυτά. Απ’ όταν άρχισα να λέω «ΟΧΙ» σε πράγματα που ξεπερνούσαν τα όρια- αντοχές μου, άρχισα να απολαμβάνω. Πίστευα πως αν έλεγα «ΟΧΙ» στους φίλους μου, στους συνεργάτες μου, στις σχέσεις μου, στην δουλειά μου, δεν θα γινόμουν αποδεκτός. Καταλήγω πως είναι καλύτερο να γίνομαι αποδεκτός σε εμένα, παρά στους άλλους.

Γνωρίζοντας τι πραγματικά μου αρέσει και τι όχι να κάνω, παρατηρώ τα επίπεδα θυμού μου να πέφτουν. Ξέροντας πραγματικά τα πιστεύω μου και τις αξίες μου, δεν αφήνω τους άλλους να με επηρεάσουν στο ποιος είμαι. Πάντα ακούω τον « κύκλο» μου, αλλά κυρίως ακούω την δική μου φωνή, γιατί σιγά σιγά γνωρίζω τον εαυτό μου – την ταυτότητα μου.

Ας αγαπήσουμε τον εαυτό μας, για να μας αγαπήσουν και οι άλλοι. Ας σταματήσουμε να υποκρινόμαστε αυτό που θέλουν να δουν οι γύρω μας και αφεθούμε ελεύθεροι. Ωραίο πράγμα η ελευθερία!

Κουλ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: