Αχ Ελευθερία!!

Εκατομμύρια εικόνες περνούν από μπροστά μας κάθε λεπτό, ανισόρροπες καταστάσεις γεμίζουν το νου μας και θολώνουν τη ματιά  μας.

Πήγα μια βόλτα στο βουνό για να χαλαρώσω και εκεί βρήκα λίγη ηρεμία . Εκεί χαλάρωσε το νευρικό μου σύστημα, εκεί ήρθα σε επαφή με το μέσα μου, έγινε η ματιά μου πιο καθαρή από τις τόσες πληροφορίες που υπήρχαν στο νου μου.

Ένοιωσα ότι σταμάτησε ο νους μου, αυτό έπαθα. Τι ωραίο που είναι αυτό… να μη σκέπτεσαι τίποτα ,να μην παρεμβαίνει τίποτα ανάμεσα σε εσένα και τη ψυχή σου.

Εκεί κατάλαβα την ηρεμία του εσωτερικού μου εαυτού, τη γαλήνη που ο ίδιος φέρει και ζητά.

Το μόνο που κυλούσε μέσα μου ήταν το ότι γέμιζα τις μπαταρίες μου, ότι  άνοιγε ξανά  η κάρδια μου, ότι ανέπνεα καλύτερα.

Ανάμεσα στα δέντρα κατάλαβα πως είναι μαγική η στιγμή που η καρδιά, η ψυχή και ο νους συνυπάρχουν αρμονικά. Είναι το σημείο που όλο το είναι αγγίζει ένα κομμάτι Ελευθερίας.  

Ελεύθερη να πράξω, σε αντίθεση με αυτή την ανελευθερία των ημερών που κάποιοι θέλουν να μου επιβάλλουν. Ισορροπημένα και ελεύθερα.  Όπως  άλλωστε ζουν και τα δέντρα μέσα στο βουνό, με αυτή τη ζηλευτή ισορροπία μέσα τους που τίποτα δε τα λυγίζει όταν οι ρίζες τους είναι δυνατές.

 Όπως μπορούμε και εμείς να ζούμε ελεύθερα, γιατί  μπορούμε  να ζούμε, αρκεί να ερχόμαστε συχνά σε επαφή με το μέσα μας. Μακριά από νοητικά και κοινωνικά κατεστημένα που μας έχουν μάθει και έχουμε πάρει ως δεδομένα.

Θεϊκή η στιγμή  όταν ο εαυτός ενώνεται με τη Ψυχή, θεϊκή η στιγμή που η ψυχή μέσω της αγάπης γκρεμίζει  ότι περιττό και  προσφέρει  Ελευθερία.

Σ αγαπώ! μια φράση με παλμό θεϊκό και τόσο όμορφα συναισθήματα.

Αλήθεια αγαπάμε ουσιαστικά και αληθινά στις μέρες μας; Τι είναι τελικά αυτή η αγάπη που αναζητάμε.

Λέμε πως αγαπάμε τον εαυτό μας, τον άνθρωπο μας , τους φίλους μας τους γονείς μας, τα κατοικίδια μας, τους ανθρώπους γενικά.

Έχουμε συλλογιστεί ποτέ τι σημαίνει ν αγαπάς κάποιον; Και όταν αγαπάς αγαπάς για μια στιγμή;

Βάσω

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Αχ Ελευθερία!!

Add yours

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: