Μια παιδική αγέλη

Περπατώ στους δρόμους σχεδόν κάθε μέρα. Ημέρες καραντίνας και σκέψεων, ημέρες λογαριασμών, χρεών, φαγητού και ταινιών. Σε κάθε γωνιά των δρόμων και μία παρέα παιδιών που περνούν μία διαφορετική καραντίνα, μία ανήλικη εκδοχή της, μία μορφή της που είναι παιχνιδιάρικη. Και σκέφτομαι ότι κάποτε και εμείς ήμασταν παιδιά, σε ένα πιο συρρικνωμένο σώμα, με ένα μυαλό πλημμυρισμένο από παιχνίδι χωρίς δόσεις πονηριάς και δεύτερων σκέψεων. Και θυμάμαι και τους φίλους μου, που πλέον κάποιοι είναι γονείς, κάποιοι παντρεμένοι, κάποιοι ακόμα singles και κάποιοι άλλοι παραμένουν jingles. Και γυρίζω πίσω και μας αντικρίζω ξανά από την αρχή, στην αλήθεια μιας άλλης εποχής μιας πολύχρωμης παρέας.

Τότε είμασταν αγέλη.

Όλοι μαζί στους δρόμους όλη μέρα, τσακωνόμασταν με τις εποχές κ φορούσαμε κοντό παντελονάκι το χειμώνα κ μακρυμάνικη ζακέτα το καλοκαίρι για χάρη του στυλ.

Οδηγούσαμε τη νύχτα με υπερβολική ταχύτητα στα στενά γιατί η περιοχή όπου είχαμε μεγαλώσει μας ανήκε. Αράζαμε στη στάση απέναντι απ την εκκλησία για ώρες χωρίς να μας ενδιαφέρει τι ώρα είναι, σε πόση ώρα ξημερώνει και τι έχουμε να κάνουμε την επόμενη ημέρα. Κάπως έτσι περνούσαν οι ημέρες μας. Ώσπου ένα πρωινό σκορπιστήκαμε σε άλλες πλατείες.

Να επιτηρούμε την πόλη απ όλες τις γωνίες της σε όλα τα μήκη και πλάτη της.

Τώρα πλέον είμαστε όλοι αλλιώς, ο καθένας στην πλατεία του.

Με διαφορετικά νέα, διαφορετικές συνήθειες, διαφορετικές επικοινωνίες.

Και τα παιδιά που παίζουν γύρω μας, είναι εμείς σε μικρογραφία άλλων ημερών θυμίζοντας μας πως οι κατάδικοί μας άνθρωποι έχουν μεγαλώσει και μεγαλώνουν μαζί  μας. Και τότε χαμογελάω γιατί συνειδητοποιώ. Συνειδητοποιώ πως όταν βρίσκομαι με τους παιδικούς μου φίλους, όσα χρόνια και αν έχουν περάσει, μία είναι η αλήθεια.

Είμαστε ακόμα αγέλη.

Και τέτοιες αγέλες υπάρχουν πολλές και είναι και οι πιο ισχυρές στις ζούγκλες των πόλεων που ζούμε! – είμαστε οι φίλοι μας και μεγαλώνουμε όλοι μαζί μονάχοι & παρέα!

Χάρης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: