Θα βρούμε τον τρόπο..

Όταν διάβασα τι ακριβώς γιορτάζουμε την 7η Απριλίου, το θεώρησα τη μεγαλύτερη τραγική ειρωνία, και αυτό μόνο και μόνο λόγω της κατάστασης στη δημόσια υγεία με την οποία ερχόμαστε όλοι αντιμέτωποι, λόγω της πανδημίας του ιού. Κάθε τέτοια μέρα, λοιπόν, εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Η 7η Απριλίου 1948 αποτελεί την ημέρα ίδρυσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), του εξειδικευμένου φορέα του ΟΗΕ, αναφορικά με θέματα υγείας. Η υγεία εκτός από το πιο σημαντικό αγαθό αποτελεί βασικό δικαίωμα του κάθε ανθρώπου, στο οποίο θα πρέπει να έχουμε πρόσβαση όλοι μας ανεξαιρέτως. Ένας από τους κύριους στόχους του ΟΗΕ στην Ατζέντα 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, είναι αυτός της «Καλής Υγείας και Ευημερίας». Ο συγκεκριμένος στόχος (τρίτος στη σειρά σε σύνολο 17, μετά τη «Μηδενική Φτώχεια» και τη «Μηδενική Πείνα») επιδιώκει μεταξύ άλλων και τα παρακάτω : «Ουσιαστική αύξηση της χρηματοδότησης για την υγεία και των προσλήψεων, ανάπτυξη, εκπαίδευση και διατήρηση του υγειονομικού δυναμικού των αναπτυσσόμενων χωρών, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες και στα μικρά αναπτυσσόμενα νησιωτικά κράτη. Ενίσχυση της ικανότητας όλων των χωρών, και ιδίως των αναπτυσσόμενων, για την έγκαιρη προειδοποίηση, τη μείωση και τη διαχείριση των εθνικών και παγκόσμιων κινδύνων για την υγεία».

Υγεία για όλους !

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια ημέρα Υγείας, είναι γεγονός ότι σε αυτόν τον τομέα αντιμετωπίζουμε δύσκολες μέρες.

Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση, δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει, αγχωνόμαστε αλλά παράλληλα ελπίζουμε για το καλύτερο.

Όταν ξεκίνησαν να εμφανίζονται στην Κίνα τα πρώτα κρούσματα του ιού, ήταν πολύ μακριά μας ακόμα. Όταν όμως παρουσιάστηκαν στην γείτονα Ιταλία, μας πλησίασαν για τα καλά.

Δεν είναι λάθος το #μένουμεσπίτι. Είναι όντως η μόνη λύση, όχι για να σταματήσει την πορεία του ο ιός, αλλά για να μειωθεί στο μέτρο που γίνεται η διασπορά του. Δεν αντέχουν τα ελληνικά νοσοκομεία και το εθνικό σύστημα υγείας και αυτό το γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά.

Σίγουρα δε θα αλλάξει η κατάσταση από τη μια μέρα στην άλλη και θα πρέπει να μείνουμε εντός πιθανώς για αρκετό καιρό ακόμα, αλλά υπάρχει νόημα σε αυτό, έτσι δεν είναι ; Βέβαια, δεν είναι εύκολο να μένεις μέσα, πόσο μάλλον όταν αυτό στο επιβάλουν και δεν το επιλέγεις. Καταλαβαίνω απόλυτα όσους δεν αντέχουν στο σπίτι, γιατί και εγώ και όλοι μας θέλουμε με κάθε ευκαιρία να βγαίνουμε, να περπατάμε, να ζούμε γενικά δραστήρια. Το τίμημα όμως το ξέρουμε, το είδαμε να συμβαίνει ακριβώς δίπλα μας. Αν μπορούμε λοιπόν να κερδίσουμε κάτι, ας το κάνουμε. Ας μείνουμε μέσα λίγο παραπάνω και ας στερηθούμε για λίγο τις ανοιξιάτικες βόλτες.

Θα βρεθεί ο τρόπος. Θα βρούμε τον τρόπο να το ξεπεράσουμε.

Μπορεί να είμαστε ακόμα στην αρχή και να είναι δύσκολα, αλλά συνηθίζουμεκαι βρίσκουμε τρόπους και θα περάσει…

Στην κινέζικη γλώσσα, η λέξη κρίση γράφεται με δύο ιδεογράμματα, εκ των οποίων το ένα συμβολίζει τον κίνδυνο και το άλλο την ευκαιρία. Ναι, περνάμε μια κρίση, όχι μόνο σα χώρα αλλά ως ανθρωπότητα (καθώς φαίνεται). Ας ψάξουμε λοιπόν να βρούμε τις ευκαιρίες που κρύβονται πίσω από τους κινδύνους. Αυτό βέβαια προϋποθέτει να είμαστε αισιόδοξοι, πράγμα που δεν μπορεί να συμβεί εκ προοιμίου. Θα δώσουμε, όμως, λίγο χρόνο σους εαυτούς μας και θα το πετύχουμε !!

Σίγουρα θα το πετύχουμε !!

 

Και μέσα σε όλα αυτά εμείς έχουμε γενέθλια στο σπίτι…Χρόνια Πολλά μαμά !!

Αριάδνη

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Θα βρούμε τον τρόπο..

Add yours

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: