Η ζωή μου με τα Μ.Μ.Μ.

Το άρθρο σήμερα είναι κυριολεκτικά “φρέσκο”. Με συμβάν πριν λίγων λεπτών..
Μου έδωσε τόση τροφή για σκέψη αυτό που άκουσα που καμιά φορά αναρωτιέμαι γιατί δεν ακούμε περισσότερο τους ανθρώπους γύρω μας γιατί δεν τους παρατηρούμε, σίγουρα κάτι παραπάνω θα κερδίσουμε από το να χαζεύουμε στο κινητό.. Το ξέρω τετριμμένο αλλά είναι η πραγματικότητα!!

Να μην τα πολυλογώ είμαι στο μετρό Πανεπιστήμιο και περιμένουμε στις κυλιόμενες που όπως πάντα σε ώρες αιχμής γίνεται χαμός.. Στέκομαι λοιπόν στην δεξιά πλευρά και δίπλα μου μια κυρία ελαφρώς αγανακτισμένη που βιάζεται και δεν κινείται η αριστερή πλευρά, κοιτάζει να δει ποιος φταίει, ο οποίος βρίσκεται αρκετά ψηλά για να φωνάξει και ξεφυσώντας μου λέει “Ο ΈΝΑΣ κάνει την διαφορά”.
Ε λοιπόν αυτό και μόνο ήταν αρκετό για να με ταρακουνήσει. Μου ακούστηκε τόσο ωραίο εκείνη την στιγμή στα αυτιά μου, ενώ η κυρία το είπε με αρνητικό τρόπο, εγώ το εισέπραξα μόνο θετικά.
Ναι, Ναι, Ναι!! Αυτό και μόνο!!

Ο ένας κάνει την διαφορά!! Σκέφτηκα ότι δεν είναι δυνατόν να ισχύει μόνο για κάτι κακό, που εκείνη την ώρα αυτός ο ένας καθυστερούσε πενήντα άτομα.

Γιατί ο ένας να μην έχει την δύναμη να προσφέρει κάτι καλό??

Πόσες φορές έχουμε πει έλα μωρέ γιατί να κάνω ανακύκλωση λες και θα αλλάξει κάτι στο περιβάλλον.. Ή γιατί να πάω με μεταφορικά λες και το ένα αμάξι θα φέρει περισσότερους ρύπους.. Ή γιατί να μην αγοράσω από γνωστά καταστήματα πιο φτηνά ρούχα αφού έτσι και αλλιώς θα συνεχίσουν να δουλεύουν παιδάκια κάπου εκεί σε άγνωστα για εμάς μέρη.. Ή γιατί να μην ξοδεύω δέκα λίτρα νερό όταν κάνω μπάνιο λες και θα ζήσω να δω πως θα είναι η ζωή χωρίς νερό. Και πολλά πολλά ακόμα παραδείγματα που μπορεί να κάνει ο καθένας μας καθημερινά..

Και αν τελικά ΝΑΙ εσύ ο ένας κάνεις την διαφορά??

Η αλλαγή του κόσμου είναι προσωπική υπόθεση του καθενός μας!! Θυμηθείτε το αυτό την επόμενη φορά που θα πείτε σιγά εγώ θα αλλάξω τον κόσμο?? Μα ναι εσύ!! Γιατί πώς θα μαζευτούν εκατό, χίλιοι, εκατομμύρια αν δεν προστεθούν σιγά σιγά ένας ένας?? Ε??
Ε ναι λοιπόν πίστεψέ το!!
Εσύ ναι ΕΣΥ Ο ΕΝΑΣ  μπορείς να κάνεις την διαφορά!!
ΕΣΥ Ο ΕΝΑΣ μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο!!

Ανθούλα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: