Μια φορά κι έναν καιρό. Τελεία.

Πώς βάζεις τελεία; Πώς κλείνεις την πρόταση, την παράγραφο, ή ακόμα πιο δύσκολα το κεφάλαιο; Δύσκολη απόφαση. Μικρότερη δεν είχα μεγάλη δυσκολία σε αυτό. Η τελεία έμπαινε πιο εύκολα, πιο ανώδυνα. Τώρα, η άτιμη η τελεία δεν μπαίνει, μετατρέπεται σε κόμμα ή σε άνω τέλεια και δεν κλείνουν τα κεφαλαία. Βλέπεις τον λάθος άνθρωπο και λες εδώ τελεία. Αμ δε! Κάνεις τη λάθος επιλογή και λες εδώ τελεία. Ναι καλά! Και ξαφνικά οι άνθρωποι γύρω σου και οι επιλογές σου δεν ταιριάζουν με αυτά που είσαι και αυτά που θέλεις.
Όλα αυτά τα λάθη για κάποιο λόγο σε κάνουν να νιώθεις τον εαυτό σου ξένο, χαμένο, χωρίς να ξέρεις ακριβώς αν αυτά που θες είναι πραγματικά ή απλώς έχεις πείσει τον εαυτό σου ότι είναι αυτά που θες. Για να βάλεις την τελεία πρέπει να ακολουθήσεις μια τακτική δύσκολη. Ξεκινάει με το εξής βήμα: βάλε την τελεία! Και άστην εκεί. Κλείσε το κεφάλαιο με τη δυσκολία του να μη μιλάς για αυτό, να μην περιμένεις τίποτα πια από αυτό, να μη θες να υπάρχει εξέλιξη στην ιστορία αυτού του κεφαλαίου.
Βάλε τη δύσκολη τελεία σου. Αυτή την πολυπόθητη τελεία, κλείσε το κεφάλαιο κι άσε το επόμενο να ανοιξει. Μια φορά κι έναν καιρό. Τελεία.

Ζαχαρένια

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: