Αγένεια …η μάστιγα της εποχής !

Αγένεια.. Η μάστιγα της εποχής!!

Αγένεια.
Σκληρή λέξη αλλά ακόμα πιο σκληρή όταν εφαρμόζεται. Και στην εποχή μας για κάποιο λόγο υπάρχει σε έντονο βαθμό και σε διάφορες εκφάνσεις.
Συχνά την μπερδεύουμε με άλλες λέξεις.. Νομίζει κάποιος ότι είναι θάρρος να μιλάς με κάποιον τρόπο, αλλά τι γίνεται όταν τελικά είναι θράσος το οποίο οδηγεί στην αγένεια??
Κανείς δεν μπορεί να δώσει εξήγηση σε αυτό το πρόβλημα, σίγουρα όμως απορρέει και αυτό από την έλλειψη παιδείας που υπάρχει..
Με ενοχλεί έντονα να μπαίνω σε έναν χώρο και να συναντώ ανθρώπους και να μην λένε μια καλημέρα ή απλά να χαμογελούν.. Μα πώς γίνεται να κάνουν ότι δεν σε βλέπουν?? Να μην δίνουν καμία σημασία σε έναν άνθρωπο δίπλα τους!!
Με ενοχλεί έντονα να βρίσκομαι σε ένα κατάστημα και να μιλάνε κάποιοι πελάτες στους πωλητές στον ενικό και με ύφος λες και όλη μέρα δεν είναι αρκετά κουρασμένοι από την ορθοστασία και τις παρατηρήσεις των αφεντικών.. Και περιμένουν εσένα να τον σνομπάρεις και να έχουν να πάρουν μαζί τους και αυτό το βράδυ στο σπίτι..
Με ενοχλεί έντονα να προσπαθεί κάποιος στην δουλειά του θυσιάζοντας πολλά από την καθημερινότητα του και να του ζητούν ακόμα παραπάνω και να του μιλούν με άσχημο τρόπο!!

Μου φαίνεται σχεδόν αδιανόητο να χρειάζεται να αναφερόμαστε στα τόσο απλά, στα στοιχειώδη!! Πώς μετά να περιμένουμε κάτι παραπάνω?? Όταν δεν μπορούμε να είμαστε απλά άνθρωποι!!

Την επόμενη φορά που θα μιλήσετε στον οποιοδήποτε γνωστό ή άγνωστο (στο σπίτι, στην δουλειά, στο μετρό, στο θέατρο, οπουδήποτε) θυμηθείτε να είστε ευγενικοί. Απλά χαμογελάστε δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω!!
Ο κόσμος μας θα γίνει πολύ καλύτερος αν ξεκινήσουμε από εμάς..
Αν ξεκινήσουμε από τα απλά, τα καθημερινά..

Ανθούλα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: