Ευαίσθητες .. ισορροπίες !

Παλιότερα θεωρούσα ότι ο καθένας μας μπορεί να επιλέξει έναν και μόνο έναν τομέα στη ζωή του για να είναι επιτυχημένος. Επαγγελματικά ή συναισθηματικά.

Τον τομέα της φιλίας τον θεωρώ απαραίτητη προϋπόθεση όχι απλά για επιτυχία και ευτυχία αλλά για επιβίωση. Οπότε πίστευα ότι εφόσον εγώ επέλεξα νούμερο ένα στη ζωή μου να είναι η δουλειά, οι σπουδές και όλα τα συναφή και όλα θα πρέπει να τα κάνω άψογα σε αυτόν τον τομέα γιατί είμαι ο Σούπερμαν δεν ήταν απαραίτητο το συναισθηματικό να στεριώσει.

Επίσης πίστευα ότι όσοι γύρω μου έβρισκαν το άλλο τους μισό, παντρεύονταν και έκαναν παιδιά, έβαζαν το επαγγελματικό κομμάτι σε δεύτερη μοίρα.

Έφτασα τριάντα για να καταλάβω πόσο λάθος σκέψη ήταν αυτή. Η προσωπική ευτυχία είναι πάνω από όλα. Το ιδανικό σενάριο βέβαια είναι να πηγαίνουν καλά όλοι οι τομείς αλλά όταν αυτό δε γινεται, η προσωπική, συναισθηματική ζωή είναι εκείνη που δίνει ασφάλεια και στήριξη.

Για κάποιο λόγο θεωρούσα τον εαυτό μου χαλαρή και άτρωτη στα συναισθήματα που μπορούσαν να με κάνουν ευάλωτη, όπως ο έρωτας. Αλλά αποδείχτηκε ότι δεν είμαι ο Robocop! Επέλεγα να είμαι μόνη μου και όταν ακόμα έκανα μακροχρόνιες σχέσεις να είναι μέσα σε μια συνθήκη ηρεμίας και λογικής, όχι τρέλας και παρόρμησης. Ξαφνικά, όμως, βλέπω όλη μου την ιδεολογία να με κοιτάει με γουρλωμένα μάτια τύπου «απορώ τι σκεφτόσουν κοπελιά!»

Γιατί φυσικά κανείς δε γλιτώνει από την ανάγκη του, και όταν τα επαγγελματικά μπήκαν στο σωστό το δρόμο, ήρθε το συναίσθημα να σου πει «επ! Είμαι κι εγώ εδώ!» Και όντως είναι εκεί και περιμένει τον κατάλληλο άνθρωπο.

Ξαφνικά νιώθω σα να αναλώθηκα σε γνωριμίες και πρόσκαιρα φλερτ γιατί δεν είχα ανάγκη τίποτα άλλο. Οπότε καλώς έκανα και μπράβο μου και συγχαρητήρια! Όμως, τώρα όλα αυτά έγιναν κουραστικά γιατί η ανάγκη για κάτι ουσιαστικό είναι βαθύτερη. Και εκεί έρχονται οι φίλες και λένε «αν ξέρεις τι θες, και η ανάγκη σου βγαίνει προς τα έξω, θα βρεις αυτό που ψάχνεις.» Αμ δε! Οι σχέσεις είναι δύσκολες και τα σκυλιά δεμένα. Για εμένα δεν είναι θέμα ανάγκης να βρεις αυτό που θες όταν το θες αλλά θέμα ετοιμότητας. Είσαι έτοιμος να το ζήσεις αυτό που θες;

Και τώρα θα μου πείτε: «Ε βέβαια είμαι έτοιμη να ζήσω αυτό που θέλω αφού ξέρω ότι το θέλω!» Δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Γιατί η ζωή σου την προκειμένη στιγμή που θες κάτι μπορεί να έχει άλλες προτεραιότητες και να πρέπει να επικεντρωθείς αλλού, οπότε αυτό που θες ιιιιίσως αργήσει λιγουλάκι. Αλλά θα έρθει. Στη σωστή στιγμή. Και αυτός που θα έρθει θα είναι και εκείνος στην ίδια φαση.

Το λεγόμενο timing.

Και μετά φτιάξτε το δικό σας παραμύθι όπως έχω ξαναπεί…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: