Εσύ ; Θα έφευγες από τον τόπο σου για έναν μεγάλο έρωτα; #vol1

Ο τόπος μας!! Πόσο σημαντική λέξη… Προέρχομαι από μια οικογένεια που ξενιτεύτηκε λόγω πολέμου και πάντα θυμάμαι τον παππού μου να κλαίει ακούγοντας τον στίχο “Στα ξένα είμαι Έλληνας και στην Ελλάδα ξένος”.
Στην πραγματικότητα άμα το σκεφτείς λίγο πιο ψυχρά, γεννιέσαι τυχαία σε μια χώρα, σε μια οικογένεια, μιλάς αυτήν την γλώσσα γιατί έτυχε να γεννηθείς σε αυτήν την χώρα.
Οι φίλοι σου πάνω κάτω δημιουργούνται από τους φίλους των γονιών σου ή από την περιοχή που κατοικεί η οικογένεια σου και γι αυτό τον λόγο πας κάπου εκεί κοντά σχολείο και έτσι διαμορφώνονται οι παρέες σου..
Εν ολίγοις όλα είναι τυχαία.. Τίποτα δεν το καθορίζεις εσύ!!
Απλά σου έμαθαν ότι είναι κάτι τόσο σημαντικό ο τόπος σου που χωρίς αυτόν νιώθεις μισός… Σαν μια σχέση εξάρτησης!!
Μα πόσοι άνθρωποι νιώθουν, χωρίς να ξέρουν το γιατί, ένα δέσιμο με μια άλλη χώρα ή και με ένα άλλο μέρος από αυτό που γεννήθηκαν;
Εγώ προσωπικά θα άφηνα την Αθήνα για να σπουδάσω, για να δουλέψω, για την αγάπη της ζωής μου. Θα πήγαινα να ζήσω κάπου αλλού με άλλους ανθρώπους!!
Είμαστε όλοι άνθρωποι!!
Οι ρίζες σου, όπως το αποκαλούμε, βρίσκονται όπως όλων στον πλανήτη Γη!!
Είναι τόσο δελεαστικό να πας σε μια άλλη χώρα και να γνωρίσεις άλλες κουλτούρες, να μιλάς άλλη γλώσσα, να κάνεις νέους φίλους με τους οποίους δεν σε συνδέει τίποτα αλλά κατά επιλογή έχεις έρθει κοντά τους, να δουλέψεις πάνω στο επάγγελμα σου με ανθρώπους που έχουν άλλες παραδόσεις άλλη νοοτροπία τελοσπάντων.Όλο αυτό μπορεί να σου δώσει τόση πολύ ζωή που ούτε το φαντάζεσαι γιατί απλά φοβάσαι να ξεβολευτείς!!
Φυσικά το μόνο κενό που δεν μπορεί να καλυφθεί με τίποτα όταν είσαι μακριά, είναι αυτό της οικογένειας.. Η οποία είναι μοναδική και δεν αντικαθιστάται με τίποτα. Ακόμα και αν δημιουργήσεις την δική σου οικογένεια πάλι κάτι θα λείπει.
Όταν αγαπάς όμως πραγματικά κάποιον χαίρεσαι γι αυτόν όπου και αν βρίσκεται ότι και αν κάνει. Τα χιλιόμετρα δεν αλλάζουν τα συναισθήματα!

Η οικογένεια σου είναι πάντα μία και μοναδική και χαίρεται να είσαι εσύ ευτυχισμένος. Ακολούθησε τα όνειρα σου λοιπόν. Βγες εκεί έξω και ψάξε να δεις την διαφορά του να ζεις στην Ελλάδα ή στην Ιαπωνία. Ίσως εκεί να σου ταιριάζει και περισσότερο και αν δεν το κάνεις δεν θα το μάθεις ποτέ!! Ζήσε μακριά από τον τόπο σου. Μην φοβηθείς, απλά κάντο και αν δεν σου ταιριάζει, εδώ είναι, γυρνάς πάλι!!

Ανθούλα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: