Για όσα μετρήσαμε λάθος

Λάθος μέτρημα.
Πάντα ήμουν κακή στα μαθηματικά. Δεν τα πήγαινα καλά με τις μετρήσεις. Για αυτό και η σχέση μου με τους αριθμούς περιοριζόταν στα βασικά. Το ένστικτο μου όμως δεν έπεφτε έξω. Δεν πέφτει έξω ακόμα και τώρα.

Για αυτό κάθε φορά που πέφτω έξω, η αλήθεια είναι, με ταράζει αρκετά.
‌Νομίζω η πιο δυσκολη πράξη που κάνουμε στη ζωή μας είναι όταν «μετράμε » τους ανθρώπους που είναι δίπλα μας. Την αξία τους ,τις προσδοκίες μας σε σχέση με αυτούς , το μέχρι που  μπορούν να φτάσουν. Εκεί λοιπόν κάπου ανάμεσα στο ποιοί πιστέψαμε ότι είναι και στο ποιοί είναι πραγματικά βρίσκεται και η πραγματική τους θέση. Τι γίνεται λοιπόν όταν είσαι άνθρωπος με ένστικτο αλλά ο άλλος καταφέρει να σε ξεγελάσει εντελώς σε σχέση με το ποιος είναι; Στην πραγματική πραγματικοτητά,όπως λέει και η φίλη μου η Φώφα , τίποτα. Δεν γίνεται τίποτα. Παλιότερα με τρόμαζε πολύ όταν κάποιος τελικά δεν ήταν αυτό που φαντάστηκα. Βέβαια για να είμαι ειλικρινής σπάνια μου συμβαίνει να πέφτω εντελώς έξω. Τώρα για τις φορές που ο άλλος δεν είναι ακριβώς αυτό που σου έδειχνε. Ε και; Ποιος έχασε; Ποιος είναι ο ψεύτης; Απλά τον μέτρησες λάθος. Δεν φταίει αυτός που ήταν  πιο λίγος από αυτός που φαντάστηκες. Τόσος είναι. Τι να κάνουμε. Μπορει για κάποιον άλλον ανθρωπο το λίγο του να είναι αρκετό. Ούτε φταίει αυτός που τον τοποθετήσες σε μια θέση που δεν του αρμόζει. Επειδή όμως και η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός προς τον εαυτό μας πρέπει να είναι το κέντρο μας καλό είναι να μην αρκούμαστε μόνο στο ένστικτο μας αλλά να βλέπουμε και τις πράξεις των ανθρώπων. Οι πράξεις μας δείχνουν καθαρά ποιος είναι ο άλλος. Η μοναξιά γύρω μας μεγάλη.Μη σας κατηγορείτε αν πιστέψατε ότι κοιτάξατε μια ψυχή ενώ δεν το κάνατε. Συμβαίνει και στις καλύτερες των περιπτώσεων η ανάγκη μας να μας ξεπερνάει.

Μας μέτρησα λάθος λοιπόν .

Όλα λάθος;;;

Ε, ναι. Και ; Για αυτό είμαστε άνθρωποι. Για να πέφτουμε ,να ξανασηκωνόμαστε, να ξαναπέφτουμε, να κάνουμε λάθη ,να μην μαθαίνουμε και να τα ξανακάνουμε μέχρι να έρθει η ώρα για να μάθουμε. Όλα χρειάζονται χρόνο. Πώς αλλιώς;
‌Ας προχωράμε λοιπόν και ας πίνουμε στην υγειά όλων εκείνων που μετρήσαμε λάθος και στη μοναξιά τους…και μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: