Το μισό

Τις προάλλες σκεφτόμουν τον έρωτα. Έχω χρόνια να ερωτευτώ και νιώθω την ανάγκη να νιώσω αυτό το συναίσθημα, αυτό το σφυρί που σε χτυπάει στην καρδιά όταν περιμένεις μήνυμα από κάποιον, ή το γαργαλητό το στομάχι όταν ετοιμάζεσαι να βρεθείς με το εν δυνάμει άλλο σου μισό.

Γύρω μου βλέπω ερωτευμένα ζευγάρια και λίγο ζηλεύω «γιατί δεν τους αντέχω ζευγαρωμένους κι εγώ να μην έχω τα χέρια σου να γείρω». Απ’ την άλλη έχω ερωτευτεί με έρωτα μονόδρομο, να είμαι εγώ ερωτευμένη κι ο άλλος όχι, επίσης με έχουν ερωτευτεί χωρίς εγώ να ανταποκρίνομαι και καταλήγω στο γεγονός ότι στον έρωτα το σημαντικότερο πράγμα είναι αυτό που οι Άγγλοι φίλοι μας λένε timing!

Ας υποθέσουμε ότι εκεί έξω υπάρχει το άλλο μας μισό, αυτό το ένα άλλο μας Μισό που εμείς πρέπει να βρούμε. Ποιος μας εγγυάται ότι αυτό το Μισό είναι διαθέσιμο; Μπορεί το Μισό να είναι σε σχέση με κάποιον που δεν είναι το άλλο του μισό αλλά το άλλο του ένα τέταρτο. Μπορεί το Μισό να χώρισε πρόσφατα και να είναι σε φάση «χτυπάω και φεύγω». Μπορεί το Μισό να μένει στα νησιά Μπόρα Μπόρα.

Μπορεί μπορεί μπορεί…
Σκέφτομαι πόσο δύσκολο μπορεί να είναι το Μισό να είναι στην ίδια φάση με εμένα, στον σωστό χρόνο και τόπο και στις κατάλληλες συνθήκες έτσι ώστε το σύμπαν να κάνει αυτήν την καρμική ένωση και να έχω το happily ever after μου. Το θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο, αλλά επειδή είμαι άνθρωπος φύσει αισιόδοξος θέλω να πιστεύω ότι αν αυτό το Μισό όντως είναι εκεί έξω, όλο το σύμπαν θα συνωμοτήσει για να είμαστε μαζί (α ρε Κοέλιο).
Κάπου διάβασα ότι ο κάθε άνθρωπος ερωτεύεται τρεις φορές στη ζωή του. Οπότε μάλλον δεν υπάρχει ένα Μισό αλλά τρία με τα οποία μπορείς να ζήσεις έναν έρωτα όλο τρέλα. Αν έχεις περάσει ήδη έναν έρωτα, συγχαρητήρια! Άλλοι δύο σε περιμένουν στη γωνία, στρίψε και θα τους δεις.

Αν έχεις ερωτευτεί ήδη δύο φορές έρχεται ο ένας, ο μεγάλος, ο ανεπανάληπτος έρωτας. Αν όμως έχεις ερωτευτεί τρεις φορές… sorry you’re screwed! Πάει η αγάπη σου, πάει σε άφησε! Και επειδή όπως προείπα είμαι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος, πιστεύω ότι μπορούμε να ερωτευτούμε όσες φορές θέλουμε! Το θέμα είναι να έρθει… Κάπου είναι αυτό το Μισό, το άλλο μου Μισό και θα βρεθούμε κάπου, κάποια στιγμή (Κοέλιο βάλε το χέρι σου) μέχρι τότε πάω να συναντήσω τον ένα τέταρτο μου…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: