Αν το βόλεμα είναι αμαρτία

Πολλές φορές είμαστε σε σχέση με κάποιον για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, για χρόνια και τον ξέρουμε τόσο καλά που νιώθουμε μία ασφάλεια που ίσως υποσυνείδητα την νιώθαμε μόνο στην κοιλιά της μάνας μας. Η ασφάλεια αυτή, του να γνωρίζουμε τις αντιδράσεις του άλλου, το τι πρέπει να περιμένουμε από τον άλλο, το τι να περιμένει αυτός από εμάς, μας κάνει κάποιες φορές να μπαίνουμε στο τρυπάκι του ‘βολέματος’. Θέλω σε αυτό το σημείο να τονίσω ότι ασφάλεια και βόλεμα δεν είναι τα ίδια πράγματα αν και πολλές φορές το ένα εμπεριέχει το άλλο.

Βλέπω ζευγάρια που είναι πολλά χρόνια μαζί και τα χαίρομαι! Βλέπω όμως και άλλα, τα οποία έχουν χάσει όλη τη μεταξύ τους μαγεία και κακά τα ψέματα η μαγεία και τα πυροτεχνήματα που και που χρειάζονται. Σε αυτά τα ζευγάρια συνήθως το ένα από τα δύο μέλη ή και τα δύο μέλη κάποια στιγμή, ή πολλές στιγμές (Θου Κύριε) θα καταλήξουν σε μια εξωσυντροφική σχέση (εκ του εξωσυζυγική). Η σχέση αυτή μπορεί να είναι κάποιο ‘στιγμιαίο λάθος’ που λέει και ο Πασχάλης ή μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Το δυσάρεστο αυτής της τελευταίας υπόθεσης είναι ότι ο ‘άπιστος’ είναι δυστυχισμένος στη σχέση του, βρίσκει κάτι άλλο που έχει ‘αυτό το κάτι’ που θέλει, αλλά λόγω βολέματος μπορεί να μην τολμήσει να το πάει παρακάτω.
Το σενάριο το έχω δει πολλές φορές στους γύρω μου. Το τραγικό είναι ότι στο σενάριο αυτό υπάρχουν τρεις άνθρωποι οι οποίοι δεν είναι ευτυχισμένοι και δε ζουν πράγματα που θα μπορούσαν να ζήσουν! Ο ένας δυστυχεί σε μια σχέση ρουτίνας και βολέματος (θα λέω αυτή τη λέξη μέχρι να πεθάνω) και καταφεύγει σε έναν άλλο άνθρωπο για να ξανανιώσει τη χαρά, τον ενθουσιασμό και γιατί όχι; και την επιβεβαίωση, το δεύτερο πρόσωπο της σχέσης πιστεύει ότι ζει μια συντροφική αγάπη χωρίς παρατράγουδα, μη γνωρίζοντας το πίσω κείμενο και το τρίτο πρόσωπο της σχέσης, το εξωσυντροφικό (πάρτε τον Μπαμπινιώτη να προσθέσει τη λέξη στο νέο λεξικό) επενδύει σε έναν άνθρωπο μη διαθέσιμο και κάνει όνειρα για το μέλλον μιας ανύπαρκτης ουσιαστικά σχέσης.
Παιδιά, μια ζωή την έχουμε! Αν ζήσουμε τη ζωή βολεύοντας τον εαυτό μας σε καταστάσεις, τι θα έχουμε να λέμε στα εγγόνια μας; Η ζωή θέλει ενθουσιασμό, αν είναι μια ευθεία γραμμή κλινικά νεκρού ανθρώπου την πατήσαμε! Ποιος ο λόγος να μπεις στη διαδικασία να κοροϊδεύεις δύο ανθρώπους, να πληγώσεις σίγουρα έναν από τους δύο ή και τους δύο και εσύ ο ίδιος να ζεις μια ζωή ρουτίνας και βαρεμάρας; Για την ασφάλεια θα μου πεις, για την αγάπη θα μου πεις. Αγαπάς τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου χρόνια και δε θες να χωρίσεις βρε αδερφέ αν δεν είσαι 100% σίγουρος. Αν τον αγαπάς, φύγε! Γιατί μπορεί να σταματήσεις τη σχέση σου με το τρίτο πρόσωπο γιατί δε θες να φύγεις από τη χρόνια συντροφίτιδα που έχεις αλλά κάποια στιγμή θα έρθει τέταρτο πρόσωπο, πέμπτο πρόσωπο και πάει λέγοντας…
Ας μπει ένα τέλος στο βόλεμα! Το βόλεμα δεν είναι η ασφάλειά μας, είναι ο εγωισμός μας και ο φόβος μας. Αλλά τα ωραιότερα ταξίδια είναι αυτά που δεν έχουμε κάνει ακόμα, όχι αυτά που κάναμε και ξανακάναμε. Για τα ζευγάρια που είναι χρόνια μαζί και έχουν τη ζηλευτή σχέση του να αγαπούν και να φροντίζουν ο ένας τον άλλον όσα χρόνια κι αν περάσουν, στείλτε μου ένα e-mail να μου πείτε πώς το κάνετε γιατί κι εγώ θέλω!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: