Έρωτας vs Φιλία-Vol2

Ένα θέμα που μας προβληματίζει χρόνια και που κατά την άποψή μου θα μας προβληματίζει για πάντα.

Πολλοί συγγραφείς έχουν ασχοληθεί με αυτό το θέμα χωρίς αποτέλεσμα. Ποτέ δεν θα είμαστε σίγουροι γι αυτήν την αιώνια σχέση των δύο φύλων. Υπάρχει φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών;

Για να δούμε λοιπόν…
Σήμερα θα δούμε και τις δύο εκδοχές, δηλαδή αν μπορεί μια φιλική σχέση να γίνει ερωτική και αντίστοιχα αν μια ερωτική μπορεί να μετατραπεί σε φιλική.
Πιστεύω ότι δεν γίνεται ούτε το ένα ούτε το άλλο.Τόσο απλά.
Για την ακρίβεια όταν είσαι φίλος με κάποιον και ειδικά χρόνια, έχεις μάθει να μοιράζεσαι πολλά πράγματα μαζί του. Σε γνωρίζει ίσως καλύτερα από τον καθέναν. Ήταν δίπλα σου σε δύσκολες καταστάσεις ή και σε άλλους χωρισμούς όπως επίσης και σε όλες τις σημαντικές στιγμές της ζωής σου.

Αυτό για μένα είναι ο κολλητός μου!! Του λέω τα πάντα και με συμβουλεύει.. Αν στην πορεία έβγαινε κάτι διαφορετικό από την δική του πλευρά θα ένιωθα λίγο προδομένη σαν να είχα ανοιχτεί σε έναν άνθρωπο που ένιωθε κάτι άλλο από αυτό που εγώ πίστευα. Άρα δεν θα του είχα εκμυστηρευτεί τόσα πολλά αν είχα την παραμικρή υποψία ότι με βλέπει αλλιώς.

Αν από την άλλην έβγαινε κάτι ερωτικό από την δική μου την πλευρά πιστεύω ότι θα ήταν αυτή η έντονη στενή σχέση που μας έφερε τόσο κοντά που στην πραγματικότητα δεν θα ήταν έρωτας, αλλά μια συνήθεια και ανιδιοτελής αγάπη. Άρα η συνήθεια που έγινε λατρεία. Η οποία μπορεί να κρατήσει μπορεί και όχι αλλά κατά βάθος πάντα θα είναι ο φίλος σου και όχι ο εραστής σου. 
Τώρα αν πάρουμε την άλλην εκδοχή ότι μια ερωτική σχέση μπορεί να μετατραπεί σε φιλία, το θεωρώ σχεδόν αδύνατον!! Και αν γίνει, τότε ποτέ αυτοί οι δύο άνθρωποι δεν ερωτεύτηκαν με πάθος, και το υποστηρίζω με σιγουριά!! Αν λοιπόν πιστεύετε ότι χωρίσατε πολιτισμένα και μπορείτε να μιλάτε καθημερινά με τον άλλον τότε δυο εκδοχές υπάρχουν. Ή δεν ερωτευτήκατε ποτέ πολύ δυνατά ή ο ένας από τους δύο σίγουρα τρέφει ερωτικά συναισθήματα ακόμα χωρίς όμως να το εκφράζει γιατί πολύ απλά δεν θέλει να σας χάσει από την ζωή του. 
Εσείς επιλέγετε πως θέλετε να είναι οι σχέσεις σας. Εγώ προτιμώ και προτείνω να είναι όλα ξεκάθαρα και απλά. Όταν τα πράγματα περιπλέκονται κάτι δεν πάει καλά.. Οπότε ξανά σκεφτείτε το πριν αλλάξετε τίτλο σχέσης. Άλλο φιλία άλλο έρωτας!!

Ανθούλα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: